Te gândești să plantezi proprii pomi fructiferi? Iată AVANTAJELE pe care aceștia ți le vor aduce!

Cu siguranță ai avut ocazia să mănânci fructe proaspete, crescute natural într-o livadă și ai observat că sunt mult mai gustoase, comparativ cu cele pe care le găsești în marile magazine. Din ce în ce mai mulți români au început să fie interesați de domeniul pomiculturii. Acest lucru se datorează, în mare parte, informațiilor conform cărora fructele din magazine nu sunt atât de sănătoase.

Dacă ai luat măcar o singură dată în considerare ideea de a-ți crește proprii pomi fructiferi, dar nu ai trecut încă la acțiune, îți oferim câteva motive care te vor convinge să faci acest pas.

Iată principalele patru avantaje de care vei avea parte dacă plantezi proprii pomi fructiferi

 

 

  • Vei obține un sentiment de plăcere

 

De la plantarea puietului, până în momentul în care acesta va face primele fructe, tu îl vei îngriji și te vei asigura că totul decurge bine. Este important să respecți toți pașii recomandați pentru plantarea corectă: folosirea unui motoburghiu pentru a face groapa și așteptarea momentului indicat pentru plantare. Dacă ai nevoie de alte unelte de îngrijire a pomilor, le vei găsi pe Atomico.ro. Când va veni momentul în care vei observa că fructele cresc, vei avea un sentiment de mândrie, de bucurie. Acest sentiment se va repeta în fiecare an!

 

 

  • Vei îmbunătăți sănătatea ta și a familiei tale

 

Fructele proaspete conțin nenumărate vitamine și minerale care contribuie la sănătatea organismului. Spre exemplu, perele sunt îndrăgite de majoritatea românilor, ele îmbunătățesc digestia și fortifică sistemul imunitar (citește aici mai multe despre beneficiile lor). În plus, munca necesară întreținerii pomilor îți va oferi o oportunitate grozavă de a face mișcare și de a petrece timp în aer liber, alte două elemente importante pentru sănătatea organismului. 

 

Bonus: în cazul în care ai copii, implică-i și pe ei în activitățile de plantare și îngrijire a pomilor, explică-le beneficiile fructelor pentru organism și importanța unui stil de viață sănătos.

 

 

  • Vei reduce cantitatea de alimente aruncată

 

De câte ori nu ți s-a întâmplat să cumperi fructe de la supermarket, doar ca peste câteva zile să le arunci pentru că s-au stricat? Ei bine, acest lucru nu se va întâmpla când va veni vorba de fructele pomilor plantați de tine, întrucât vor fi rodul muncii tale. Poți lua în calcul și factorul de natură economică: fructele crescute de tine au un preț mai mic, comparativ cu cele din magazin. 

 

 

  • Vei contribui la reducerea poluării 

 

Creșterea pomilor fructiferi va avea beneficii pentru sănătatea ta, dar și a mediului înconjurător. Dacă vei crește pomii organic, fără să folosești pesticide sau alte substanțe chimice, nu vei polua aerul și solul, precum o fac marii producători care folosesc substanțe dăunătoare mediului. În plus, pentru transportul acestor fructe pe distanțe mari, se folosesc combustibili fosili și ambalaje de plastic, elemente care afectează grav planeta. 

 

Fie că alegi să îți plantezi propria livadă pe un teren de dimensiuni mari, fie că alegi să plantezi doar câțiva pomi, acum știi principalele avantaje de care te vei putea bucura. După ce pomii tăi se vor dezvolta armonios de-a lungul timpului, îți vor oferi fructe în fiecare an. Nu uita de faptul că pomii fructiferi pot juca și un rol estetic, decorativ, în special în lunile primăverii.

 

Sursă foto: shutterstock.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *