Vaccinarea elevilor din Botoșani se va face în două etape. Întâlniri în școli cu cadrele didactice pe tema vaccinării

Vaccinarea elevilor din județul Botoșani va avea loc în două etape. Anunțul a fost făcut, joi, de prefectul Dan Nechifor, care a precizat că în prima etapă vor fi vaccinați anti COVID elevii care au împlinit 18 ani.

Elevii sunt o categorie care poate fi vaccinată de la 16 ani. Este un proces mai greu pentru categoria de vârstă 16-18 ani, pentru că trebuie și acorul părinților. Vom merge în două etape : mai întâi pentru cei care au 18 ani și pot să decidă singuri dacă se vaccinează sau nu , ulterior să mergem pe segmentul al elevilor care trebuie acordul părinților. ”, a precizat Nechifor.

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani spun că de săptâmăna viitoare vor avea loc întâlniri în școli cu cadrele didactice, pe tema vaccinării.

Se va face prin Inspectoratul Școlar o întâlnire cu cadrele didactice. Poate dumnealor au întrebări în ceea ce privește vaccinarea, cei care nu s-au vaccinat. Vor fi specialiști din cadrul DSP si le vor răspunde la întrebări legate de vaccinare”, a declarat Monica Adăscăliței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *