Din august am putea scăpa de masca de protecție. Anunțul făcut de premierul Cîțu

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, că se ia în considerare renunțarea la mască, pe plajă și la munte, de la 1 iunie, dacă se va atinge ținta Guvernului de cincin milioane de români vaccinați.

Prim-ministrul Cîțu a vorbit și despre alte facilități pentru cei vaccinați, cum ar fi deschiderea la capacitate 100% a hotelurilor pentru turiști vaccinați, accesul la evenimente private numai pe bază de vaccinare.

“Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a arătat premierul, într-o declaraţie acordată presei.

În ce priveşte renunţarea la purtarea măştii în aer liber, Cîţu a declarat că acest lucru ar putea fi luat în calcul după 1 august.

“Deocamdată nu. Aş aştepta 1 august pentru acest lucru, depinde”, a spus premierul.

Sursa: antena3.ro

Vezi la cât a ajuns rata de infectare cu COVID-19, marți, în a treia zi de Paște, la Botoșani!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com