Vaccinul Johnson & Johnson ajunge la Botoșani în cursul acestei săptămâni. Ce avantaj are acest vaccin

Foto: Shutterstock

Vaccinul Johnson & Johnson va ajunge la Botoșani în cursul acestei săptămâni. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP), Monica Adăscăliței, susține că vor fi aduse la Botoșani dozele în funcție de solicitările pentru acest vaccin. Deocamdată, vaccinul este în centrul regional Iași.

„Johnson & Johnson momentan sunt în centrul regional Iași și vom aduce la Botoșani în funcție de solicitările pe care le vom avea pentru acest vaccin. Urmează să aducem în cursul săptămânii acesteia, undeva pe joi, vom aproviziona județul Botoșani cu dozele de vaccin necesare”, a declarat Adăscăliței.

Vaccinul va fi direcționat cu precădere către cabinetele medicilor de familie.

„Acest vaccin are avantajul că se administrează într-o singură doză, neavând nevoie și de rapel”, a precizat Adăscăliței.

Vaccinul dezvoltat de Janssen, divizia farmaceutică a companiei Johnson & Johnson, se administrează într-o singură doză. Datele preliminare din studiul clinic de fază 1 au sugerat că o singură doză poate fi suficientă pentru a produce un răspuns imun, iar rezultatele studiului clinic de fază 3, care a stat la baza aprobării sale, au confirmat acest lucru. Vaccinul a redus semnificativ cazurile de COVID-19 în rândul persoanelor imunizate, astfel:

Din 19.630 de persoane vaccinate, 116 au dezvoltat simptome de COVID-19
Din 19.691 de persoane nevaccinate, 348 au dezvoltat simptome de COVID-19
Acest lucru înseamnă eficacitate de 67% în prevenirea bolii simptomatice.

În ceea ce privește prevenirea cazurilor de COVID-19 care necesită internare, vaccinul conferă protecție sporită:

La 28 de zile post vaccinare, rata de spitalizare în rândul persoanelor vaccinate a fost 0% (niciuna dintre cele 16 spitalizări nu a fost din rândul persoanelor vaccinate).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *