VIDEO & FOTO Importantă captură de țigări de contrabandă la frontiera dintre Moldova și România. Țigările urmau să ajungă la Botoșani

Circa 10.000 de pachete de țigări, o barcă gonflabilă și doi tineri moldoveni au fost depistați, sâmbătă, pe malul stâng al Prutului. Reținerea în flagrant a persoanelor,  în timp ce încercau să treacă țigările în România, a avut loc în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești din Republica Moldova.

Conform unui schimb de informații cu autoritățile române, polițiștii de frontieră moldoveni au acționat pe direcția localităților Balatina (Republica Moldova) și Berza din comuna Santa Mare (Botoșani). Ca urmare, două persoane au fost văzute cum înaintau spre malul Prutului, având cu mai multe colete. Polițiștii de frontieră au identificat doi cetățeni moldoveni, cu vârste de 18 ani și 28 de ani.

Pe malul Prutului, pentru a fi transportate în România cu ajutorul unei bărci cu vâsle, erau pregătite  cinci colete voluminoase. La examinarea acestora s-au depistat țigări, în număr de 9.990 de pachete, toate cu timbru de acciză moldovenesc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *