FOTO Cel mai în vârstă preot din Botoșani a dăruit lumină la sute de credincioși

Părintele Grigore Diaconu de la Biserica Cuvioasa Parascheva din municipiul Botoșani este al doilea dintre cei mai în vârstă preoți aflați încă în activitate, după Gheorghe Viziteu de la Biserica Vovidenia. La cei 70 de ani ai săi, părintele Diaconu a oficiat slujba de Înviere din acest an, oferind lumina unui număr de câteva sute de credincioși care fie au asistat la slujbă, fie au venit să ia lumină și să sfințească pasca și ouăle roșii.

Grigore Diaconu a oficiat slujba de înviere alături de ginerele său, preotul Visarion Vizitiu, cu care face echipă la parohia din zona ultracentrală a municipiului Botoșani de peste 20 de ani, dar și cu un al treilea preot, Gabriel Țifrea, cel care este și profesor la Colegiul AT Laurian. El este cel care, la finalul slujbei, a stropit cu agheasmă și a binecuvântat cușurile cu bunătăți aduse de credincioși.

Părintele Diaconu, aflat acum la pensie, are 53 de ani de slujire preoțească și este unul dintre cei mai respectați preoți din Botoșani. A fost protopop de Botoșani, dar și director al Seminarului Teologic din Botoșani.

De curând, acesta a trecut printr-un moment greu al vieții sale, soția sa Alexandrina Diaconu, stingându-se din viață la vârsta de 70 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *