VIDEO Ți se rupe inima! O bătrână din Botoșani plânge ca un copil din cauza singurătății.„Plângea că îi este foarte urât și greu singură și nu vine nimeni s-o vadă”

Campania #Ajutăunbunic, desfășurată de polițista de frontieră Simona Elena Șuhan, alături de voluntari, scoate la iveală drame cumplite: bătrâni bolnavi și singuri, care trăiesc de pe o zi pe alta, ducându-și bătrânețile cu amar. Este și cazul bunicuței Aneta Strătean, de 86 de ani, din Dorohoi, căreia Simona Elena i-a călcat pragul casei pentru a o vedea și a-i duce câteva daruri, acum, în preajma Sfintelor Paști.

Bunicuta a facut și cruce pentru cele primite și a mulțumit din toata inima. Am strans-o tare la piept. I-am promis că mă voi întoarce periodic la ea cu alți voluntari. Din cauza bătrîneții are cataractă și nu prea vede. Ar trebui să se opereze, dar pensia nu ii ajunge. Cu greu se deplasează prin casa. Cu toate că este aproape oarba, in casa bunicii este o curățenie impecabilă și păstrează totul cu sfințenie. Din când în când, câte o vecina ii mai deschide usa și îi face cumpărăturile din pensia ei de 800 ron. Plângea că îi este foarte urât și greu singură și nu vine nimeni s-o vadă si s-o ajute. Are o nepoată la Suceava, dar Covid-ul a tinut-o departe de Dorohoi”, ne-a povestit Simona Elena, care merge în această perioadă la mai mulți bătrâni din județ pentru a le duce câteva daruri astfel încât să aibă ce pune pe masă de Paște.

„Noi incercam sa ajutam câți mai mulți bunici și să le alina bătrânețe. Va rugam pe toti sa faceti la fel si sa nu uitati de bătrâni de lângă noi, mai ales acum în perioada Sărbătorilor de Paște”, este îndemnul Simonei.

Campania #Ajutaunbunic este la a doua ediție. Puteti dona orice suma considerati in conturile Asociației Simona Elena și Voluntarii deschis la Banca Transilvania:
RO06BTRLRONCRT0587762901 RON si
RO53BTRLEURCRT0587762901 EURO
SWIFT: BTRLRO22 cu mențiunea BUNIC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *