Polițiștii intensifică controalele înainte de Paște. Amenzi de 160.000 lei în ultimele zile

În perioada 26-28 aprilie 2021, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de de alertă.

În cadrul acțiunilor a fost verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19.

Astfel, pe raza întregului județ, în cadrul acțiunilor derulate, atât în sistem propriu cât și integrat, au fost controlate peste 180 de locații de interes.

În urma neregulilor constatate, echipele de control au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 16.000 de lei.

De asemenea, au fost verificate zilnic, în medie, 1.400 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu, fără a fi constatate nereguli.

Potrivit unui comunicat al Poliției Botoșani, astfel de acțiuni vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *