S-a lansat licitația pentru liniile de tramvai din Botoșani. Primăria caută firme de construcții

tramvai 102Primăria municipiului Botoșani a lansat, în această săptămână, licitația pentru desemnarea firmelor care vor executa lucrările de construcție a noilor linii de tramvai de pe trasele 101 și 102. Întreaga lucrare este estimată la 147,9 milioane de lei (echivalentul a 30 de milioane de euro) și este realizată din fonduri europene.

Municipalitatea a decis ca licitația să fie efectuată pe două loturi, unul privind lucrările de pe linia 101, iar celălalt pentru linia 102.

Lotul 1 are o valoare de 74,5 milioane de lei și se referă la înlocuirea a 8,68 kilometri de cale de rulare, construirea a 18 stații și peroane pentru tramvai, înlocuirea a 234 de stâlpi de susținere a rețelei electrice și montarea a 9,12 kilometri de fir de contac. De asemenea, în contract va fi inclusă și implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Lotul 2 este estimat la 73,4 milioane de lei și are în vedere înlocuirea căii de rulare a tramvaiului pe linia 102 pe o lungime de 8,56 kilometri, construirea a 14 stații și peroane pentru tramvaie, montarea a 279 de stâlpi și montarea a 8,98 kilometri de fir de contact. Și în acest al doilea lot este inclusă implementarea sistemului de taxare automată de tip e-ticketing.

Termenul limită de depunere a ofertelor este 31 mai. Lucrările trebuie finalizate în termen de 38 de luni.

Municipiul Botosani este beneficiarul contractelor de finantare nr. 5039/2019, respectiv 5718/2020 incheiate cu M.L.P.D.A. pentru realizarea obiectivului de investitii „Transport urban durabil in municipiul Botosani prin reabilitarea, modernizarea si extinderea transportului public local de calatori cu tramvaiul”.

LOT 1 – „Transport urban durabil in municipiul Botosani prin reabilitarea, modernizarea si extinderea transportului public local de calatori cu tramvaiul – Reabilitare cale rulare traseu 101”, SMIS 127782.

LOT 2 – „Transport urban durabil in municipiul Botosani prin reabilitarea, modernizarea si extinderea transportului public local de calatori cu tramvaiul – Reabilitare cale rulare traseu 102”, SMIS 127783, derulate prin Programul P.O.R, Axa prioritara 4 – Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, Prioritatea de investitii 4, Obiectivul Specific 4.1 — Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila.

Prin natura obiectivului general, investitia vizata prin proiect prevede, pentru Traseele 101 si 102 masuri de imbunatatirea eficientei transportului public de calatori, a frecventei si a timpilor sai de parcurs, contribuind la atingerea obiectivelor Axei Prioritare 4 Sprijinirea dezvoltarii urbane durabile, prioritatea de investitii 4e: Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, in special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane multimodale durabile si a masurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon in municipiile resedinta de judet prin investitii bazate pe planurile de mobilitate urbana durabila, in cadrul Programului Operational Regional (POR) 2014-2020, dupa cum urmeaza:

• cresterea numarului de pasageri transportati in cadrul sistemului de transport public modernizat cu 0,66 %;

• scaderea anuala estimata a gazelor cu efect de sera cu 0,25 %;

• reducerea utilizarii transportului privat de autoturisme in aria de studiu a proiectului cu minim 3 % fara a genera o crestere a acestuia in afara ariei de studiu;

• cresterea numarului de biciclisti si/sau pietoni in aria de studiu a proiectului cu minim 2 %.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *