O primărie din Botoșani reface aproape 9 km de drumuri afectate de inundații

Primăria comunei Răchiți a anunțat că va reface aproape nouă kilometri de drumuri sătești și comunale afectate de calamitățile de anul trecut, pentru care au fost alocați 1,23 milioane de lei.

Potrivit primarului Florin Bulgaru, au fost alocați bani pentru refacerea unor drumuri de pe raza satelor Răchiți, Roșiori și Costești afectate de fenomenele meteo din 8 octombrie 2020, când au fost înregistrate precipitații abundente și scurgeri de pe versanți, care au generat viituri, care au afectat drumurile.

Astfel, au fost afectata urmatoarele:

  • drumuri sat Rachiti- 1805 m;
  • drumuri sat Rosiori- 4390 m;
  • drumuri sat Costesti- 3055m.

În urma calamitatilor au fost afectate un numar de 11 bucati de podete cu diametrul de 600 mm, 1 bucata podet cu diametrul de 800 m si 1700 m de sant.

Lucrarile de refacere a drumurilor afectate au fost structurate astfel: – Reprofilarea platformei de drum; – Asternerea si compactarea materialului pietros, respectiv balast; – Plombarea suprafetelor degradate; – Refacere podete; – Sant betonat cu beton C30/37; – Pe DC 65F se vor executa casete (balast, piatra sparta) pentru refacerea sistemului rutier contaminat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *