Medic de familie din Botoșani despre vaccinarea anti COVID: Oamenii nu vor. Nu sunt solicitări nici măcar pentru a se face caravana mobilă

Medicul de familie Paul Șerban, care este și președintele Asociației Medicilor de Familie din Botoșani, a declarat marți, într-o conferință de presă, că oamenii sunt reticenți în a se vaccina anti COVID. El spune că mulți dintre cei care erau programați să se imunizeze au renunțat, după ce au apărut informațiii privind unele reacții la vaccinul AstraZeneca.

Când a început vaccinul cu AstraZeneca, oamenii au început să renunțe. Au venit și au zis că nu mai vor dacă nu se face vaccinare cu Pfizer. Cu AstraZeneca nu vor. Au renunțat, deși erau programați, nu s-au prezentat. La cabinetul nostru, pe Nicșeni și Corlăteni, am făcut 154 programari cu vaccinări și am avut 34 de renunțări sau neprezentări la vaccinare, dintre cei programați. Oamenii acum nu vor. Vin, îi întrebăm. Nu putem să ne asumăm răspunderea. Nu sunt solicitări nici măcar pentru a se face caravane mobile, pentru că nu ai un număr suficient de pacienți pe care să-i programezi sau să-i chemi în ziua când vine caravana. Există experință la Timisoara, unde 50 de medici familie într-o săptămână au vaccinat 10 pacienți. A apărut acea problemă cu AstraZeneca. Apare reticența: oamenii se tem. Noi suntem într-o comunitate închisă. Dacă se întâmplă un incident, ceva, noi suntem trași la răspundere. Am încercat să-i convingem, să le explicăm, am încercat să ne dăm exemplu că noi suntem vaccinați. Este aceeași problemă care a apărut înainte cu vaccinul antigripal”,  a spus Paul Șerban.

Medicul de familie mai spune că există reticență la vaccinare și după ce ”foarte multe persoane publice la TV au denigrat infecția cu COVID, chiar și personalități din rândul clerului, Bisericii Ortodoxe, și au fost exemple negative. Este greu să convingi omul că nu ai nicio problemă, că vaccinul te ajută”, a mai spus Șerban.

One thought on “Medic de familie din Botoșani despre vaccinarea anti COVID: Oamenii nu vor. Nu sunt solicitări nici măcar pentru a se face caravana mobilă

  1. Să vrea ce ?Să fie cobai ?Nu mai răspândiți tâmpenii …Covid e o himeră şi injecția o armă de distrugere în masă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *