FOTO! Întâlnire dintre reprezentanții magazinelor din Botoșani și autorități. Ce le-a cerut prefectul Nechifor

Reprezentanții lanțurilor de magazine și supermarketurilor din Botoșani s-au întâlnit, marți, cu autoritățile județului. Întâlnirea a fost convocată de prefectul Dan Nechifor, care le-a măsuri suplimentare de sărbătorile de Paște pentru a limita infectările cu COVID.

Vrem să vă solicităm sprijinul, cel puțin în aceste zile, în aceste locuri, unde se creează cea mai mare aglomerație”, a spus Dan Nechifor.

Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a cerut ca în magazine să fie create acele circuite privind intrarea și ieșirea din magazine a clienților.

Să nu apară aglomerația pe aceeași ușă, unde să se intre și să iasă. Să fie dezinfectanți la intrare. Vă cer sprijinul din punct de vedere instituțional. nu vrem să fim pe picior de instituție care vine să vă controleze, so să vă amendeze. Nu-mi doresc treaba aceasta și cred că v-am dat dovadă în ultimul an acest lucru. DSP nu a venit să vă verifice dacă se respectă sau nu măsurile. Am mers pe faptul că ați fost foarte buni colaboratori și nu au fost probleme de genul acesta”, a spus Monica Adăscăliței.

Prefectul Dan Nechifor le-a cerut totodată reprezentanților magazilor să sune la 112, dacă sunt persoane care nu vor să respecte măsurile anti COVID.

Dacă aveți persoane recalcitrante, sunați la 112 Vom fi acolo. Suntem foarte aproape. Numai sunați și colegii vor fi acolo”, a spus prefectul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *