Rata de infectare COVID la nivelul municipiului Botoșani, sub 1,50 la mia de locuitori. Ce se întâmplă cu restaurantele și sălile de spectacol, de astăzi

Rata de infectare COVID la nivelul municipiului Botoșani a scăzut sub 1,50 la mia de locuitori  Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, incidența la nivelul municipiului reședință de județ  a ajuns marți la 1,42 la mia de locuitori,  iar la nivelul județului 0,97 la mie. Urmare a acestui fapt, restaurantele, cafenelele și sălile de spectacol din municipiul reședință de județ vor funcționa la o capacitate de 50% și nu 30% ca până acum. Măsura se va aplica chiar de marți, 27 aprilie.

Nu avem nicio localitate cu rata de infectare peste 3 la mie. Inclusiv Nicșeni a scăzut sub trei, respectiv la 1,9. Sper ca acest trend descendend să se mențină și după sărbători. Îmi doresc acest lucru, dar având în vedere zilele care urmează, ne așteptăm și la câteva cazuri pozitive”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

La nivelul județului, de la începutul pandemiei s-au înregistrat 13.688 cazuri COVID 19, cu o rata de vindecare de 92,45%. Numărul de decedați a fost de 644.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *