Un botoșănean de 69 de ani a plecat prin frig și ploaie pentru a-și căuta fratele. Trei zile a stat nemâncat

La 69 de ani, prin ploaie și frig, nemâncat de 3 zile, își căuta fratele.  Este povestea incredibilă a unui bătrân de 69 de ani din Dorohoi, care în urma unor certuri în familie a intenționat să se refugieze în sânul familiei fratelui său, pe care nu-l mai văzuse și nu mai auzise nimic de la el de peste 6 ani. Singura informație pe care o știa era că fratele său se află undeva într-un sat din împrejurimile orașului Câmpia Turzii.

S-a urcat în tren, a ajuns la destinație și de aici a început calvarul pentru bătrânel. Nu avea telefon mobil, nu cunoștea pe nimeni, nu avea mâncare, ci doar dorința de a se reuni cu fratele său. A hoinărit 3 zile și 3 nopți prin împrejurimi, întrebând în stânga și în dreapta despre fratele său, însă nimeni nu îl cunoștea.

Salvarea sa a venit din partea lui Mihai și Vlad, doi polițiști care erau în patrulare pe raza localității Tritenii de Jos și care l-au găsit mergând fără vreo direcție pe drumurile din proximitate. Imediat și-au dat seama că e vorba despre o persoană vulnerabilă, motiv pentru care l-au abordat și au aflat povestea de viață a bărbatului.

„Chiar dacă la prima vedere nu părea o „chestiune de poliție”, colegii și-au dat seama că dacă nu îl vor ajuta exista riscul ca bătrânul slăbit și epuizat să își piardă viața. L-au condus la spital unde a primit îngrijiri medicale, dar suplimentar și-au anunțat toți colegii din împrejurimi în încercarea de a-i mobiliza să îi găsească fratele. În cele din urmă, ajutorul a venit din partea șefului de post al comunei Frata, Dorel, polițist experimentat și care cunoaște bine populația din zona. A pus cap la cap informațiile oferite de bătrân și astfel a reușit să îi găsească fratele. Polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii au reușit să găsească familia căutată timp de 3 zile pe drumurile unor sate din județul Cluj de un bărbat în vârstă de 69 ani. După ce s-a stabilit că starea sa de sănătate îi permite să părăsească spitalul, polițiștii i-au dat vestea cea bună. „V-am găsit fratele! Vă ducem la el!”. Bătrânul doar i-a privit și a început să lacrimeze. Erau lacrimi de fericire că după 6 ani, a reușit să dea de urma fratelui său. Nu e greu să fii uman! Felicitări colegilor pentru implicare”, arată Sindicatul Europol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *