Patru unități sanitare din județ nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Amenzi de 60.000 lei date de ISU

Patru unități sanitare cu paturi din județul Botoșani nu dețin autorizație de securitate la incendiu, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani. Este vorba de secția exterioară Darabani a Spitalului Județean, un pavilion de la Sanatoriul de Neuropsihiatrie de la Podriga-pavilionul chirurgie și ATI de la Spitalul municipal din Dorohoi și un pavilion de la UAMS Ștefănești.
La nivelul județului Botoșani, cele 14 unități cu paturi dețin 36 de clădiri destinate spitalizării, din care 10 au autorizație de securitate la incendiu, două sunt autorizate parțial, respectiv la Secția Pediatrie este autorizat doar Compartimentul Primiri Urgențe iar la Spitalul de Recuperare doar parterul. Alte 20 de clădiri funcționează în baza legislației de la data punerii în funcțiunii, neefectuându-se lucrări de schimbare a destinației clădirii.

Cele 14 unități sanitare din județ au fost verificate în luna februarie de ISU, fiind constatate peste 130 de neregului. Au fist aplicate 14 amenzi în valoare de peste 60.000 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *