S-ar putea redeschide, în mai, una dintre cele două vămi închise din județul Botoșani. Anunțul făcut de prefectul Dan Nechifor

Vama Radauti PrutPrefectul Dan Nechifor a anunțat vineri că Vama Rădăuți Prut, de la frontiera cu Republica Moldova ar putea să fie redeschisă începând cu luna mai. Această vamă a fost închisă anul trecut, după declararea stării de urgență pe fondul pandemiei de COVID-19 și a rămas singura vamă de la frontiera cu Moldova care este închisă.

„În cazul Rădăuți Prut, s-ar putea ca vama să se deschidă în următoarea lună motivat de faptul că Biroul Vamal Sculeni și cel de la Albița intră în reabilitare și o parte din trafic va fi preluat de Rădăuți Prut”, a afirmat Nechifor.

Vama Racovăț este închisă de mai bine de zece ani, iar șansele de a fi redeschisă nu par a fi foarte mari.

„În cazul Racovățului, este ultima etapă pentru procesul verbal de recepție al Vămii, care știți foarte bine că a fost reabilitată și s-a finalizat în urmă cu doi ani, dacă nu mă înșel. Probabil va urma, după procesul verbal de recepție, discuțiile cu partea ucraineană pentru deschiderea vămii, dar știți foarte bine că astea sunt discuții la nivel de Ministerul de Externe”, a adăugat prefectul de Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *