Ministerul Afacerilor Interne alocă 800.000 lei pentru reparația acoperișului unei clădiri emblemă a Botoșaniului. „Acoperişul este distrus, plouă în clădire”

Clădirea Arhivelor Naționale din Botoșani va fi reabilitată. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat, vineri, în cadrul unei vizite la Botoșani, că s-au alocat 800.000 lei pentru modernizarea acestei clădiri care în prezent nu reprezintă un spațiu propice de lucru. Acoperișul este distrus, iar în interior plouă.

„După zeci de ani probabil se alocă o sumă considerabilă din bugetul Ministerului Afacerilor Interne pentru a interveni la o instituţie care ar trebui să fie emblematică pentru judeţ, pentru municipiu, pentru noi ca Minister al Afacerilor Interne şi, din păcate, nu este aşa. Mă refer la Arhivele Naţionale. Clădirea Arhivelor de aici se află într-o situaţie dificilă, să nu spun mai mult. Acoperişul este distrus, plouă în clădire şi cei 11 angajaţi mută cei cinci kilometri de arhivă în funcţie de zona în care nu mai plouă. În consecinţă, am decis să alocăm suma de 800.000 de lei pentru a interveni de urgenţă în reabilitarea acoperişului clădirii Arhivelor Naţionale de aici din Botoşani”, a spus Lucian Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *