FOTO & VIDEO! Sediu de poliție ultramodern, de 4,5 milioane lei, la Săveni. Ministrul Bode: Cetățenii așteaptă servicii publice de calitate, ceea ce este absolut normal să se întâmple într-o societate modernă

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat, vineri, și la inaugurarea sediul Poliției din Săveni, modernizat cu 4,5 milioane lei. Lucrările de reabilitare au fost realizate cu fonduri de la MAI și finalizate în decembrie 2020. Ministrul spune că modernizarea sediului Poliției Săveni reprezintă ”un exemplu fericit în care MAI a preluat această investiție și a dus-o la sfârșit”.

Cetățenii așteaptă servicii publice de calitate, ceea ce este absolut normal să se întâmple într-o societate modernă, într-o societate civilizată. Pentru a răspunde acestor solicitări legitime, eu cred că suntem obligați să investim în dezvoltarea acestor sisteme publice.  Noi, ca și Guvern, minister, autorități locale, autorități județene, avem în același timp și obligația de a investi în aceste sisteme, dacă tot suntem conștienți că trebuie să le solicităm astfel de performanțe, pentru că vorbim de creșterea performanței  în sistemele publice. Știm că resursele nu sunt suficiente niciodată. Aici avem un exemplu fericit în care MAI a preluat această investiție și a dus-o la sfârșit în mai puțin de trei ani de la momentul în care au început lucrările. Lucrări de calitate, dar cu siguranță, dar este nevoie de mai mult”, a spus Lucian Bode.

Acesta a declarat că legislația va fi modificată pentru a da posibilitatea autorităților locale și județene să investească, în parteneriat cu structurile MAI, în modernizarea secțiilor de poliție.

Ne-am propus să modificăm legislația. pentru că altfel, domnul primar, peste un an trebuie să dea explicații în fața Curții de Conturi, de ce a investit într-un bun care nu-i aparține. Știu că sunt sute și sute de solicitări din partea primăriilor, a consiliilor județene dornice să investească într-un parteneriat, să modernizeze posturi de poliție care știm cu toții cum arată la nivel național. Vorbim de cele de peste 3000 de posturi de poliție din care 1000 și au încă toaleta în curte, toate aceste obiective pot fi modernizate și printr-un parteneriat. Bugetul este unul limitat, fondurile europene de asemenea reprezintă o soluție, dar și aceste surse atrase și parteneriatele, din punctul meu de vedere, trebuie să reprezinte o soluție”, a mai spus Bode.

Ministrul de Interne a fost prezent și la inaugurarea sediului de Poliție din Dorohoi,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *