FOTO & VIDEO! Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a participat la inaugurarea a două sedii de poliție din județ: Avem în continuare peste 1000 de posturi de poliție cu toaleta în fundul curții. Este o vulnerabilitate pentru Poliția Română

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a ajuns, vineri, în județul Botoșani. Acesta a participat, alături de secretarul de stat în MAI, chestor de poliție Bogdan Despescu, la inaugurarea sediului Poliției Dorohoi, reabilitat cu fonduri de la minister. Bode a declarat că este încântat că două sedii din județul Botoșani, cel din Dorohoi și Săveni, au fost modernizate, însă, a mai spus oficialul, în România sunt încă peste 1000 de posturi de poliție cu toaletă în curte.

Investiția în sediul Poliției Dorohoi, așa cum a fost ea prezentată aici, a fost demarată în 2017, valoarea ei fiind de aproximativ 800 mii eruro. Lucrările de modernizare a sediului și a împrejurimii arată așa cum trebuie să arate un sediu de poliție în România anului 2021. Vreau să spun și aici faptul că îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații din structurile MAI reprezintă o prioritate pentru mandatul meu . Și poate ați auzit această afirmație de mai multe ori. Eu o prezint aici, în fața dumneavoastră , cu argumente, pentru că așa cum ați văzut în construcția bugetară pentru anul 2021, am ținut cont de aceste vulnerabilități, eu le numesc vulnerabilități ale sistemului de ordine publică, faptul că avem în continuare mii, peste 1000 de posturi de poliție cu toaleta în fundul curții. Este o vulnerabilitate pentru Poliția Română”, a spus ministrul Lucian Bode.

Acesta a precizat că fondurile alocate pentru programul anual de investiții au fost majorate anul acesta de la 84 milioane lei la 150 milioane.

Faptul că astăzi inaugurăm în județul Botoșani două sedii de Poliție, la Dorohoi și Săveni, după patru ani, reprezintă pentru mine, ca ministru al Afacerilor de Interne, un semn încurajator, dar vă spun foarte limpede: nu și suficient. Eu vă solicit, simați colegi, tuturor, mai multă implicare în planificarea și derularea unor astfel de investiții. Știm că banii nu ajung niciodată, fondurile nu sunt niciodată suficiente, însă folosind un mixt de finanțare, și aici mă refer la ce alocăm noi prin bugetul de stat, la fondurile europene la dispoziția României, a Guvernului, a Ministerului de Interne, a structurilor noastre, dublate de creșterea capabilității administrative de a implemenenta astfel de proiecte, pentru că trebuie să recunoaștem și aici mai avem mult de lucru, toate acestea vor duce la rezolvarea  fie și partial a acestei probleme cu care se confruntă Poliția Română”, a mai spus Lucian Bode.

Ministrul a ajuns vineri dimineață la Botoșani cu elicopterul. Acesta va merge și la inaugurarea sediului de Poliție de la Săveni, după care se va întâlni cu reprezentanții structurilor MAI din județul Botoșani.,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *