Ce trebuie să știți despre folosirea unui robot de bucătărie

Încercați să vă decideți între un robot de bucătărie și un blender? Trebuie să știți când să pulsați și când să măcinați? Ce fel de mâncare se poate face cu un robot de bucătărie? Iată ce trebuie să știți despre preparării alimentelor cu acest aparat de bucătărie la îndemână.

Întrebați pe oricine petrece suficient timp într-o bucătărie care este aparatul lor preferat și este posibil să fie un robot de bucătărie. De multe ori, pregătirea unei mese poate fi intensă, dar un robot de bucătărie descompune lucrurile în câteva secunde, pentru a reduce timpul necesar punerii preparatelor pe masă.

Unul bun este indispensabil – mic, ușor de curățat și puternic, poate face o varietate de supe, sosuri și multe altele doar cu câteva apăsări de buton.

Robot de bucătărie vs. Blender

Mulți oameni cred că un blender și un robot de bucătărie sunt același lucru. De fapt, acestea sunt aparate diferite care au utilizări diferite, deși unii oameni preferă să dețină doar unul sau altul. O regulă bună de reținut este că blenderele sunt mai bune pentru ingrediente umede, cum ar fi supe, piureuri și sos de salată, în timp ce roboții de bucătărie sunt bune pentru articole uscate sau dure, cum ar fi legume, proteine, brânză și alte produse uscate.

Când se prelucrează lichide precum supe fierbinți sau băuturi, orificiul din centrul vasului de procesare a alimentelor poate fi puțin mai dezordonat și mai greu de turnat. Cu toate acestea, dimensiunea mai mare a bazei și suprafața robotului de bucătărie pot produce bucăți de alimente de dimensiuni mai consistente.

Cum se folosește un robot de bucătărie

În general, majoritatea roboților de bucătărie au o singură viteză a motorului și mulți au un tub de alimentare în partea de sus care vă permite să adăugați în siguranță ingrediente în timp ce tocați. Când lucrați cu un robot de bucătărie, veți dori să păstrați aceste sfaturi în minte:
● Măcinați în etape pentru a vă asigura că fiecare ingredient se macină sau se toacă în mod corespunzător atunci când se iau în considerare diferite texturi.
● Începeți cu ingredientele care trebuie să fie cele mai mărunțite și apoi adăugați odată ce textura dorită este atinsă

● Lichidele ajută, deci dacă rețeta necesită ulei sau orice altceva, adăugați pe măsură ce măcinați.
● Butonul „puls” – acesta este cel mai bun pentru frământarea aluatului sau tăierea rapidă și vă va permite să controlați viteza pentru rafale scurte.
● Setările ajută la menținerea unei măcinări mai consistente a ingredientelor și, de obicei, pot fi setate în modul continuu. Acest lucru este util pentru prepararea untului de arahide neted sau pentru adăugarea de uleiuri în sosuri.
● Răzuirea părților laterale atunci când este necesar ajută la reîncorporarea unor bucăți mari de alimente lipite de părți sau de sub lamă.

Utilizările robotului de bucătărie

Deci, la ce puteți folosi un robot de bucătărie? Iată câteva idei:
● Carne tocată: tocați pui, porc, somon sau carne de vită pentru chiftele sau burgeri.
● Produse: tăierea, mărunțirea și felierea fructelor și legumelor.
● Brânză: mărunțiți brânza dacă aveți atașamentul potrivit.
● Produse lactate: înghețata și frișca pot fi făcute în robotul de bucătărie.
● Congelate: tocați bucăți mari de fructe congelate și gheață pentru a face deserturi.
● Sosuri: maioneză, pesto, hummus, pastă de curry, vinaigrette.
● Aluaturi și cruste: pastele, aluatul pentru pâine, aluatul pentru pizza și crustele pentru plăcinte pot fi fabricate într-o unitate mare, care are o putere mare pentru a lucra prin dezvoltarea glutenului. Face spargerea bucăților de unt în bucăți mici în făină atât de rapidă și ușoară!
● Piureuri: alimente pentru bebeluși și supe netede.
● Nuci: măcinarea nucilor în bucăți mai mici sau prepararea untului de migdale de casă sau a untului de arahide.

Curățenie și mentenanță

● Pentru a curăța, demontați mai întâi robotul de bucătărie, desfăcând fiecare piesă, inclusiv lama, recipientul de la bază și capacul.
● Spălați manual toate piesele detașabile cu apă caldă și detergent pentru vase, având grijă să nu folosiți bureți abrazivi.
● Lamele trebuie șterse imediat și niciodată înmuiate.
● Piesele detașabile pot fi, de asemenea, spălate în mașina de spălat vase de pe raftul superior.
● Luați o cârpă umedă și ștergeți baza.
● După uscarea completă a fiecărei părți, reasamblați robotul de bucătărie și depozitați-l până la următoarea utilizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *