Rezultate false pentru teste PCR, vândute pe internet. Care era prețul cerut

Un bărbat care vindea rapoarte de analiză pentru teste PCR negative cu sume cuprinse între 150 și 180 de lei, este anchetat pentru fals material în înscrisuri oficiale. Un bucureștean care vindea rapoarte de analiză pentru teste PCR, pentru depistarea SARS-CoV-2, negative a fost reținut de polițiști. Bărbatul vindea testele în fals prin intermediul unor anunțuri postate pe un site. El a fost dus la audieri și este anchetat într-un dosar penal pentru infracțiunea de fals material în înscrisuri oficiale, potrivit evz.ro.

Polițiștii au intrat pe fir și au reușit să-l identifice. Drept urmare, miercuri, 21 aprilie, aceștia au pus în aplicare un mandat de percheziție, conform unui comunicat transmis de Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

„Miercuri, 21 aprilie a.c., poliţişti ai Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul unui bărbat, bănuit de comiterea unei infracțiuni de fals material în înscrisuri oficiale”, se arată în comunicat.

Bărbatul vindea prin intermediul site-urilor de anunțuri

Conform sursei citate, din datele și probele administrate a rezultat că bărbatul a postat anunțuri pe un site de de specialitate, în care se oferea să pună la dispoziția celor interesați rezultate negative ale unor teste PCR. Deși erau falsificate, acestea puteau fi folosite pentru a fi prezentate la locul de muncă sau în scopul călătoriei.

„Din datele și probele administrate în cauză în perioada februarie – aprilie 2021 de către polițiștii Serviciului Investigații Criminale a rezultat presupunerea rezonabilă că persoane necunoscute au postat mai multe anunțuri pe un site prin care, în schimbul unor sume de bani, întocmesc rapoarte de analiză medicală în care sunt atestate în mod necorespunzător adevărului rezultate negative ale unor teste moleculare PCR privind detecția virusului SARS-COV2, ce pot fi folosite de către cei interesați pentru prezentarea la locul de muncă sau în scop de călătorie”, se arată în comunicatul poliției.

În urma cercetărilor a fost identificat un bucureștean care se afla în spatele anunțurilor prin care erau propuse la vânzare rezultate ale unor teste PCR falsificate. Acesta trimitea documentul falsificat pe mail, iar banii îi încasa într-un cont bancar. Un astfel de test costa 150 de lei, dacă era redactat în limba română și 180 de lei dacă era redactat în limba engleză.

În urma investigațiilor desfășurate a fost identificat un bărbat, fiind reținută în sarcina acestuia săvârșirea infracțiunii de fals material în înscrisuri private, stabilindu-se că acesta, în perioada ianuarie – până în prezent, ar fi postat pe un site mai multe anunțuri din conturi deschise cu date nereale, oferind spre vânzare teste PCR cu rezultat negativ, teste care nu se efectuau în realitate, ci doar se trimitea pe mail cumpărătorilor un document în care erau menționate datele cumpărătorului și rezultatul negativ, iar contravaloarea documentului se achita într-un cont bancar.

La data de 21 aprilie a fost pus în aplicare un mandat de percheziție, la domiciliul bănuitului, în urma căreia au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes, printre care înscrisuri, telefoane mobile și carduri bancare.

Totodată, bărbatul a fost condus pentru audieri la sediul poliției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *