Bugetul județului a fost votat. Președintele CJ: S-au diminuat drastic cheltuielile de funcționare pentru a asigura un spațiu de dezvoltare cât mai larg județului

Bugetul propriu al Consiliului Județean și al instituțiilor din subordine a fost votat. Joi, consilierii județeni s-au întrunit în ședință de îndată pentru a dezbate, din nou, bugetul județului, după ce cu o zi în urmă acesta a fost respins. Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a făcut un apel către consilierii județeni, înainte de a trece la dezbaterea proiectului, să voteze bugetul.

Revin în fața domniilor voastre cu solicitarea unui vot pentru proiectul de buget care asigură dezvoltarea județului și funcționarea în condiții cât mai apropiate de optim a unităților administrative din județ. Am să repet ceea ce am spus și ieri, filozofia bugetară de care am ținut cont în acest an a fost centrată pe diminuarea drastică a cheltuielilor de funcționare pentru a asigura un spațiu de dezvoltare cât mai larg județului. Avem nevoie de un buget cât mai repede, pentru că astăzi este ultima zi când mai putem să îl votăm, fără a pune în pericol funcționarea instituțiilor județene”, a spus Doina Federovici.

Proiectul de buget a fost votat în cele din urmă în forma propusă, din cei 33 de consilieri prezenți fiind votat de 21. Ceilalți 12 consilieri s-au abținut.

Bugetul propriu județean, pe anul 2021, propus de CJ, este în sumă totală de 358,64 milioane lei, în timp ce bugetul de cheltuieli este în sumă totală de 437,56 milioane de lei.

Veniturile bugetului propriu județean sunt mai mici decât cheltuielile cu suma de 78,92 milioane de lei, din care la secțiunea de funcționare cu suma de 437.000 lei și la secțiunea de dezvoltare cu suma de 78,48 milioane de lei, deficitul urmând a fi asigurat din excedentul pe anul 2020.

Cele mai mari sume vor fi cheltuite în acest an pentru cofinanțarea proiectelor europene (31,72%), dar și pentru plata personalului instituției (22,82%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *