Preot și peste 100 de credincioși riscă să fie amendați după ce au participat la o slujbă la o biserică din județ

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a declanșat o anchetă după evenimentul religios care a avut loc la Biserica din Tudora, unde credincioșii nu au respectat regulile impuse de pandemie în timpul unei slujbe. Directorul DSP Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a declarat că se vor lua  măsuri după acest eveniment.
Urmare a apariției în presa locală a unor imagini care ilustrează o slujbă dintr-o biserică din județul Botoșani la care nu au fost respectate măsurile igienico-sanitare specifice pandemiei, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani s-a autosesizat și va desfășura o anchetă, solicitând un punct de vedere din partea Protopopiatului. Facem precizarea că Serviciul de Sănătate Publică din cadrul DSP Botoșani a organizat la sediul Protopopiatului Botoșani, în data de 5 aprilie 2021, o instruire privind respectarea Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1103/17.06.2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcașele de cult, distanțarea minimă de siguranță și măsuri sanitare specifice pentru desfășurarea activităților religioase. S-a solicitat transmiterea unitară a acestor informații către toate cele 152 de lăcașuri de cult arondate Protopopiatului Botoșani”, a declarat Monica Adăscăliței.
Directorul DSP spune că, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Botoșani, se va organiza o nouă întâlnire cu reprezentanții Protopopiatului în cadrul căreia li se vor reaminti măsurile igienico-sanitare care trebuie respectate în perioada pandemiei.
Și Inspectoratul de Poliție Județean a deschis o anchetă în acest caz. Oamenii legii fac verificari pentru identificarea persoanelor care au participat la acest eveniment, precum și pentru identificarea organizatorilor, urmand sa fie aplicate sancțiuni pentru nerespectarea masurilor impuse in contextul stării de alertă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *