Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei: Îmi propun ca în acest an 26 de străzi să înceapă să fie asfaltate

Bugetul local al municipiului Botoșani este cu 15% mai mare decât cel de anul trecut, a declarat primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei. Acesta spune că ținta sa este să asfalteze 26 de străzi din municipiu și să finalizeze proiectele începute cu fonduri europene.

Este un buget mai mare decât în anii precedenți, dar care acordă o atenție deosebită mai multor paliere. Și partea de dezvoltare este tratată într-un mod judicios, și partea de funcționare și dotarea școlilor cu obiecte de inventar și cu bani pentru cheltuieli curente, pentru că am avut vizite în școli și am văzut care sunt nevoile acestora. De asemenea, pentru iluminat, întreținerea spațiilor verzi și pentru proiectarea străzilor de la perferie. În primă etapă realizăm această proiectare și îmi propun ca tot în acest an 26 de străzi să înceapă să să fie asfaltate. Este un buget cu aproximativ 15% mai mare decât în anul precedent. Au fost discuții în Consiliul Local și s-a apreciat faptul că am avut excedent în anul trecut și că acest excedent ar fi fost de bun augur pentru bugetul din anul acesta. Este foarte rău că am avut excedent anul trecut , pentru că înseamnă că nu s-au cheltuit sumele așa cum s-au poziționat pe buget. Cea mai mare sumă provine în acest an din impozitul pe venit, dar este doar o proiecție. Nu avem nicio certitudine că vom încasa acești bani, dacă economia nu va funcționa și dacă botoșănenii nu-și vor încasa salariile, astfel încât să ne putem lua și noi cota de 63 % din impozitul pe venit”, a precizat Cosmin Andrei

Acesta susține că sunt acoperite toate cheltuielile de funcționare, cu excepția subvenției la energie termică, care a fost diminuată printr-un amendament al consilierilor PNL, fondurile tăiate fiind direcționate către investiții la Direcția Servicii Publice Sport și Agrement.

La partea de dezvoltare au fost alocate 32 de milioane lei, din cele peste 200 milioane lei,

Vreau să continui proiectele cu fonduri europene, dincolo de aceste străzi la care am făcut referire. Avem alte străzi care trebuie finanțate și asfaltate cu bani din fonduri europene, Izvoarelor, Vâlcelei și Zimbrului, proiect care va intra în perioada imediat următoare în implementare. Avem DALI pentru stadionul municipal. Avem studiu de fezabilitate pentru trei săli de sport, avem construirea unei creșe la Botoșani cu finanțare prin fonduri europene, avem multe dotări în școli care nu s-au făcut până acum și dacă bugetul era împărțit și fiecare școală primea o sumă destul de mică… În acest an asigurăm finațare pentru cele care au cu adevărat nevoie și care le-am identificat în urma vizitelor pe teren: Școala 11, Liceul Larian, Colegiul Econimic, primesc sume pentru a-și rezolva urgențele. Pentru întreținerea spațiilor verzi am propus un proiect și am vorbit cu colegii să demareze caietul de sarcini pentu parcul APM, unde vrem să facem sistem de irigații, să punem gazon, să facem un parc pe care nu l-a mai avut până acum Botoșaniul, într-un proiect pilot. Dacă va fi unul de succes, fi replicat și la celelalte parcuri din municipiul Botoșani, unde să avem irigații și gazon de calitate”, a mai spus primarul.

 

 

One thought on “Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei: Îmi propun ca în acest an 26 de străzi să înceapă să fie asfaltate

  1. Domnule primar Cosmin Andrei,
    Locuiesc pe str. Aleea Grivița nr 2 Sc B, sunt copaci bătrâni din 1982 ramurile acestor copaci îmi bat în geam, este corect așa? De ce nu ați trimis peste tot să se facă toaletarea copacilor? Numai pe anumite străzi s-au dacă ai cunoștințe? Aștept răspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *