Interes scăzut pentru vaccinul AstraZeneca, la Botoșani. Doar șapte persoane s-au imunizat într-o zi cu prima doză

Numărul botoșănenilor care se vaccinează cu AstraZeneca este unul redus. Potrivit autorităților sanitare locale, până la această dată s-au vaccinat cu serul produs de AstraZeneca aproape 3.500 de persoane, din cele 4.660 de doze primite.

De exemplu, luni, s-au imunizat la Centrul de vaccinare de la Liceul Peadogic din Botoșani, acolo unde se administrează doar AstraZeneca, șapte persoane cu prima doză, iar alte 51 au făcut rapelul.  Directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, medicul Monica Adăscăliției, susține că nu va fi oprită vaccinarea cu acest ser.

Adresabilitatea este mai scăzută la centre și pentru că se apropie sărbătorile pascale. Foarte multe persoane amână de teama de a nu avea reacții adverse la vaccin. Nu putem obliga pe nimeni să se vaccinaze. Nu renunțăm la AstraZeneca, fluxul de AstraZeneca va continua”, a precizat Monica Adăscăliței, care a adăugat că nicio persoană vaccinată cu acest ser nu a avut reacții adverse majore.

La Centrul de vaccinare de la Liceul Pedagogic fluxul este de 84 vaccinuri pe zi. Personaele care vor să se vaccineze cu AstraZeneca pot merge direct la centru, fără programare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *