Consiliul Județean Botoșani va aloca din bugetul propriu 1,25 milioane euro pentru sistemul sanitar local

Consiliul Județean Botoșani va aloca anul acesta din bugetul propriu 1,25 milioane euro pentru sistemul sanitar local, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Banii vor fi alocați pentru achiziție de aparatură medicală, pentru extinderea rețelei de oxigen de la Secția Boli infecțioase a spitalului, dar și pentru refacerea instalației electrice.

În ciuda alocărilor deficitare a fondurilor făcute anul acesta de guvernarea PNL -USR, CJ Botoșani va aloca din bugetul propriu aproximativ 1,25 milioane  euro pentru investiții în sistemul local de sănătate. Aceste investiții vor fi întregite într-un pachet din care vor face parte și investițiile realizate din veniturile proprii ale spitalului, aproximativ 200 mii euro, dar și de ivestiții cu fonduri europene și de la bugetul de stat . Din bugetul județean sunt prinse investiții importante pentru sistemul sanitar, pe care le-am discutat cu doamna manager (nr. Doina Caba), cu medicii specialiști de la Spitalul Mavromati. La secțiunea echipamente mdicale, cea mai importantă investiție despre care s-a vorbit în ultima perioadă vizează extinderea rețelei de oxigen la Secția de boli infecțioase adulți și Secția de boli infecțioase pediatrie. La cele două secții se va reface și partea de instalații electrice. Investiția este de 2,15 milioane lei. Aceste investiții sunt în curs de realizare, dar trebuia să aprobăm bugetul ca să trecem la etapa următoare. Va fi achiziționat și un grup electrogen care să asigure energia electrică la parametri normali pentru toate secțiile spitalului în cazul unor întreruperi a furnizării energiei electrice”, a precizat Doina Federovici.

Din bugetul județului se va achiziționa aparatură medicală de ultimă generație pentru secția ATI, în valoare de jumătate de milion lei, aparatură pentru Secția cardiologie, ORL, precum și pentru alte secții. 450 mii lei au fost alocați pentru achiziția a trei rezorvare apa potabilă pentru Secția pediatrie și secțiile de la Săveni și Darabani, iar alte 600 mii lei au fost alocați pentru proiecte și documentații în vederea accesării de fonduri europene pentru investiții la Pediatrie și Psihiatrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *