FOTO Uniți în credință! Slujbă cu un sobor de preoți, într-o parohie din județul Botoșani. Părintele protopop: Avem nevoie să ne sprijinim unii pe alții ca să trecem peste încercările vremurilor

Credincioşii Parohiei „Sfântul Stelian” – Tudora II, Protopopiatul Botoșani, au avut bucuria de a participa duminică, 18 aprilie 2021, slujba Paraclisului Maicii Domnului. Aceasta a fost oficiată de către părintele Petru Fercal, protopop de Botoşani, alături de un sobor de preoţi. La acest moment de rugăciune s-au mai rugat 85 de enoriaşi ai Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani şi 25 de membri ai Corului „Anastasis” al Parohiei Joldești, îndrumat de părintele Dumitraș Cristian. Răspunsurile din cadrul slujbei au fost oferite de Corul misionar „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, de Corul „Anastasis” și de corul misionar al Parohiei Tudora.

Din soborul slujitorilor au mai făcut parte părintele paroh Vasile Cocoreanu, părintele Dănuț Săftian de la Parohia Tudora Cornățel, părintele Dumitru Mîrzan de la Parohia Tudora I și părintele Silviu Petrovici de la Parohia Vorona-Teodoru. Paraclisul Maicii Domnului a fost urmat de slujba de pomenire pentru eroii neamului, pentru ctitori, pentru eroii din localitate și pentru toți cei dragi adormiți întru Domnul. La cele două slujbe au mai asistat primarul comunei Tudora, Constantin Cocoreanu, viceprimarul Neculai Pachițanu, secretarul Constantin Niță și directorul Școlii din Tudora, Iulian Roșcăneanu. Părintele protopop Petru Fercal a ținut un cuvânt de învățătură în care a scos în evidență cât de mult schimbă harul lui Dumnezeu pe omul păcătos care se pocăiește profund. „Avem nevoie să ne sprijinim unii pe alții ca să trecem peste încercările vremurilor. Dacă adunăm vârstele, cunoștințele, culturile sănătoase, care sunt în măsură să orienteze spiritul uman spre veșnicie, atunci putem spune că n-au murit în zadar moșii și strămoșii noștri”, a remarcat părintele protopop Petru Fercal. Părintele paroh Vasile Cocoreanu a mulțumit pentru prezenţa la slujbă. Toți cei de faţă au fost invitați în așezământul social din curtea bisericii. A urmat o agapă creștină pregătită de enoriașii parohiei gazdă, timp în care a fost prezentat un program de cântări folk și de cântări patriotice de către formaţiile corale prezente.

Istoricul Parohiei Tudora II

Parohia Tudora II a luat ființă în anul 1997, când preotul Vasile Cocoreanu vine în postul de preot paroh al acestei parohii, desprinzându-se teritorial din Parohia „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Tudora. Este formată din aproximativ 640 familii de creștini ortodocși, 18 familii de penticostali care au două case de adunare și două familii de creștini după evanghelie. Parohia s-a înființat datorită noilor realități și cerințe pastoral-misionare ale momentului respectiv. Preotul Vasile Cocoreanu primește misiunea de a organiza noua parohie și de a construi împreună cu credincioșii o nouă biserică. Terenul pentru noua biserică a fost donat parohiei de către familia Ion și Elena Livadariu împreună cu fiii lor – Stelian, Ion și Cătălin. Pentru început, credincioșii construiesc în doar șapte luni o capelă care să servească necesităților liturgice ale noii parohii până la construirea bisericii parohiale. Piatra de temelie a noii biserici s-a pus pe 13 iulie 1997 de către Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. În prezent, se lucrează la finisajele interioare și exterioare, după cum ne-a relatat părintele protopop Petru Fercal, scrie Doxologia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com