FOTO Ambulatoriu nou la Spitalul Județean ”Mavromati” cu 34 de cabinete de specialitate și un sector spitalizare zi cu 49 de paturi

Spitalul Județean ”Mavromati” va avea un ambulatoriu nou cu 34 de cabinete medicale și un sector spitalizare zi cu 49 de paturi, a anunțat, luni, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici. Potrivit sursei citate, investiția va fi realizată de Compania Națională de Investiții și urmează ca terenul să fie predat CNI, săptămâna aceasta.

”Sănătatea este un domeniu de prioritate maximă pentru Consiliul Județean și facem demersiuri pentru a îmbunătăți infrastructura și serviciile de care trebuie să beneficieze botoșănenii. În ședința de Cpnsiliu Județean de miercuri vom preda către CNI terenul pe care se va construi noul ambulatoriu de specialitate și spitalizare de zi pentru Spitalul Județean. Este vorba de 2000 mp aflați în proprietatea Consiliului Județean (…) Este un proiect generos pe care ni-l dorim să devină realitate cât mai curând”, a precizat Doina Federovici.

Clădirea care se va construi în curtea Spitalului Județean va avea demisiol, parter și trei etaje, cu o suprafață construită de 1066 mp, cu  34 cabinete de specialitate, săli de investigații și săli de tratament, spații administrative și auxiliare. Sectorul de spitalizare zi are o capacitate totală 49 paturi distribuite în saloane și rezerve. Construcția va fi una modernă și adaptată pandemiei.

Proiectul depus la CNI este în lista de sinteză, investitia este de aproape 40 milioane lei, iar contribuția CJ Botoșani este de 3 milioane lei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *