Angajatele unei firme din Botoșani s-au trezit cu un bărbat în vestiar. A încercat să lovească una dintre femei

Angajatele unei firme din municipiul Botoșani au sesizat Poliția după ce s-au trezit în vestiar cu un bărbat care le căuta în poșete. Este vorba de angajatele unei simigerii de pe Calea Națională, de lângă Biserica Sfântul Ilie, care au dat nas în nas cu un bărbat de 38 de ani din Harghita, în momentul în care acesta le cotrobăia printre bunuri, în încercarea de a găsi lucruri valoroase.

Panicat de întânirea cu femeile respective, acesta a lovit una dintre ele și a încercat să se facă nevăzut, fără însă a fi reușit să fi furat ceva. Bărbatul a fost prins, ulterior, de polițiști, care l-au și reținut.  Kalányos Miklós a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în baza unui mandat emis, sâmbătă, de magistrații de la Judecătoria Botoșani.

Solutia pe scurt: Respinge cererea formulată de inculpatul Kalányos Miklós prin apărător de luare a măsurii controlului judiciar. Admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani formulată în dosarul nr. 1540/P/2021. În temeiul art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală şi art. 226 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Kalányos Miklós, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la tâlhărie calificată, prev. și ped. de art. 32 alin. 1 rap. la art. 233 alin. 1, art. 234 alin. 1 lit. f) din Codul penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 17.04.2021, până la data de 16.05.2021, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Onorariul apărătorului din oficiu, Cojocariu Berențan Paula, în sumă de 626 lei, se va achita către Baroul Botoșani din fondurile Ministerului Justiției. În baza art. 275 alin. (3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi pentru procuror. Pronunţată în camera de consiliu azi, 17.04.2021, ora 13:50.

 

O femeie din Botoșani, găsită într-un șanț pe marginea drumului. A fost transportată în stare critică la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *