Peste 500 de cadre medicale botoșănene depistate cu coronavirus de la începutul pandemiei. 14 au fost infectate în ultimele zile

Un număr de 14 cadre medicale botoșănene au fost depistate cu coronavirus în ultimele 14 zile. Este vorba de nouă asistenți medicali, patru infirmieri și un îngrijitor. De asemena, alți patru angajați din spitale, personal nemedical, au fost testați pozitiv COVID în perioada amintită.

De la începutul pandemiei, nu mai puțin de 834 de angajați din spitalele din județul Botoșani au fost infectați cu noul coronavirus. 81 dintre aceștia sunt medici, respectiv 65 de la Spitalul Județean, opt de la Spitalul Dorohoi, trei de la Spitalul de Pneumoftiziologie și alți doi medici de la Serviciul Județean de Ambulanță, 424 de asistenți medicali, din care 323 de la Spitalul Județean, și 172 de infirmieri, potrivit unor informații furnizate de Direcția de Sănătate Publică.

De asemenea, șase angajați din sistemul sanitar botoșănean, printre care un medic și trei asistenți, au fost răpuși de coronavirus de la începutul pandemiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *