Un fost fotbalist de la FC Botoșani își strigă disperarea: „Mă dau cu capul de pereți când mă ia durerea”. Are nevoie de 16.000 de euro pentru a se opera

Alexandru Corban (23 de ani) se luptă de 5 ani cu o pubalgie care nu i-a dat deloc pace, dar problema s-a agravat în ultimul an. Tânărul fotbalist trecut și prin Liga 1 pe la FC Botoșani susține că doar operația îi mai poate salva cariera, însă pentru aceasta are nevoie de 16.000 de euro, scrie Prosport.ro.

ProSport a stat de vorbă cu Alexandru Corban și a aflat povestea unei accidentări venite în plină ascensiune fotbalistică. Credincios dintotdeauna, Corban spune că nu-și pierde speranța în Dumnezeu că va apărea cineva care să-l ajute cu 16.000 de euro pentru operație.

Pe rețelele de socializare s-au început deja donațiile pentru cazul lui Alexandru Corban. Conform spuselor sale, până la ora redactării acestui interviu s-au strâns 6.000 de euro. Așadar, Corban mai are nevoie acum doar de 10.000 de euro pentru a acoperi costurile operației pe care trebuie s-o facă în Germania! Cu toate astea, Aerostar Bacău, clubul pentru care a jucat în ultimul an, nu vrea să-l ajute în niciun fel pe fotbalist.

„Mă chinui cu accidentarea asta de vreo 5 ani, acum s-a agravat. Nu pot face nimic în afară de operație. Sper să găsesc pe cineva care să mă susțină. Oamenii care m-au ajutat mă cunosc foarte bine. S-au mai făcut anumite strângeri de fonduri și am strâns 6.000 de euro. Ar mai fi nevoie de 10.000 de euro.

Pe rețelele de socializare s-au început deja donațiile pentru cazul lui Alexandru Corban. Conform spuselor sale, până la ora redactării acestui interviu s-au strâns 6.000 de euro. Așadar, Corban mai are nevoie acum doar de 10.000 de euro pentru a acoperi costurile operației pe care trebuie s-o facă în Germania! Cu toate astea, Aerostar Bacău, clubul pentru care a jucat în ultimul an, nu vrea să-l ajute în niciun fel pe fotbalist.

„Mă chinui cu accidentarea asta de vreo 5 ani, acum s-a agravat. Nu pot face nimic în afară de operație. Sper să găsesc pe cineva care să mă susțină. Oamenii care m-au ajutat mă cunosc foarte bine. S-au mai făcut anumite strângeri de fonduri și am strâns 6.000 de euro. Ar mai fi nevoie de 10.000 de euro. În iarnă, când eram la Aerostar, am jucat o repriză și a doua zi am simțit durere foarte tare. Mă durea și când stăteam în pat. E o pubalgie cronică. Am pubalgie la ambele picioare. Trebuie să mă operez în ambele părți, dar operația se face în Germania, în Munchen. În România nu se face așa ceva, că e mai complicat. Trebuie tăiat un nerv, care nu-ți dă voie să faci mișcare. Dacă taie nervul nu mai simți durerea. E foarte costisitoare operația. Costă 16.000 de euro. Am făcut o strângere de fonduri, nu vreau să mă las de fotbal. Sunt destul de tânăr și știu că pot juca la un nivel înalt. Aș vrea să mă operez cât mai repede ca să-mi găsesc o echipă pentru a-mi câștiga existența. Din asta îmi câștig o pâine, altceva nu știu să fac. Dacă aveam posibilitatea să mă operez nu mai apelam la nimeni. Am vorbit și cu AFAN, au zis că vor încerca să mă ajute. După operație pot reveni pe teren în 4-6 săptămâni. S-au operat și jucători precum Pușcaș sau Mihăilă. Am avut noroc că am mers în Germania, că eu nu știam exact ce aveam. Am fost la același doctor la care au fost Mihăilă și Pușcaș”, a declarat Alexandru Corban pentru ProSport.

„M-am gândit să mă las, am intrat în depresie. Mă dau cu capul de pereți când mă ia durerea”

Chiar dacă din februarie n-a mai jucat fotbal, Corban spune că sunt momente când îl ia durerea chiar dacă stă în pat. Recunoaște că s-a gândit chiar să se lase de fotbal.

„La un moment dat m-am gândit să mă las, am intrat și în depresie. Nici acum nu sunt ok, sunt debusolat. De 5 ani mă chinui, mă dau cu capul de pereți când mă ia durerea. Am vorbit cu cei de la Aerostar, dar nu vor să mă ajute cu nimic. Am terminat contractul cu ei și gata. N-au vrut să mai audă. Eu le-am spus că semnez continuarea cu ei dacă mă ajută. Știu și cazul lui Alin Gojnea cu Aerostar. Așa se întâmplă cu toată lumea acolo. Nu e deloc ok, mai ales că e un club care nu duce lipsă de finanțe”, a adăugat fotbalistul.

Jucătorul născut în Comănești a jucat până în 2016 pentru SC Bacău, în Liga 2, apoi a fost transferat de FC Botoșani, care a câștigat lupta cu Astra, echipă campioana la vremea aceea. De-a lungul timpului, Corban a mai jucat pentru Știința Miroslava și Aerostar Bacău.

„La început făceam foarte des rupturi de adductori. Adică la două săptămâni făceam ruptură de adductori. La 18 ani am fost luat de FC Botoșani, nu știam ce e accidentarea aceea. Am avut ofertă atunci și de la Astra, campioana României, dar am ales Botoșani cu gândul că voi avea șanse mai mari să joc, fiind tânăr. În prima lună la Botoșani antrenamentele au fost mai grele, apoi am făcut o mică leziune pe adductori.

După un timp am fost la un medic și mi-a spus că am ceva la bazin. Apoi, am mers din doctor în doctor și am tot tratat mereu altceva în afară de pubalgie. Până am ajuns în 2018 sau în 2019 în Germania și mi-a spus doctorul exact ce am. Mi-a spus că pot veni în Germania o dată la 3-4 luni să tratez pubalgia, dar costa 5000 de euro. Eu nu știam de această operație cu laserul până nu am auzit de Mihăilă”, a mai spus Alex Corban.

„Am mai vorbit cu colegi care au avut pubalgie și mi-au spus că după ce s-au operat n-au mai avut nimic. Pubalgia asta m-a blocat total, nu puteam nici să râd sau să tușesc pentru că mă lua durerea. Am luat antiinflamatoare, supozitoare, mi-am stricat stomacul. Sunt terminat! Am încredere în Dumnezeu că va veni și raza aia de soare pe strada mea și mă voi face bine” – Alexandru Corban

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *