Topul celor mai bune școli din Botoșani, respectiv celor mai slabe, la simularea Evaluării Naționale. O școală din municipiul Botoșani are media notelor de 3,89

Inspectoratul Școlar Județean a realizat o ierarhie a celor mai bune, respectiv cele mai slabe școli, în urma rezultatelor obținute la simularea Evaluării Naționale. Potrivit IȘJ, în trei școli procentul de promovare a fost de 100%. Este vorba de Colegiul Național ”Mihai Eminescu”, Colegiul Național ”A.T.Laurian” și Liceul Teoretic ”Dr.Mihai Ciucă Săveni”, urmat de Liceul Teoretic ”Gr. Antipa” Botoșani, cu 96,30% promovabilitate și Școala Gimnazială ”Grigore Antipa ” Botoșani, cu 95,59% procent de promovare.

Școlile codașe la simulare sunt: Școala Gimnazială Corlăteni-18,18% procent de promovare, Școala Tudor Vladimirescu Albești-15,79%, Școala Gimnazială Viișoara-11,11%, Școala Gimnazială Dumeni-10,34 % și Școala Gimnazială ”Sf. Maria” Botoșani-7,69% promovabilitate. Reprezentanții IȘJ au realizat și o ierarhie a mediei notelor, iar cea mai mare medie a fost la Colegiul Național ”Mihai Eminescu”-8,53 și cea mai mică la Școala Sf Maria din Botoșani-3,89.

Rata de promovare generală la nivelul județului Botoșani a fost de  56,34%. Niciun elev nu a obținut media 10.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *