FOTO! Carte de de identitate falsă descoperită de polițiștii botoșăneni asupra unei tinere de 20 de ani. Era ascunsă într-o carte de rugăciuni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări cu privire la o tânără din Republica Moldova, în bagajul căreia a fost descoperită o carte de identitate românească falsă, a declarat Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt al STPF Stânca.

Potrivit sursei citate, pe 15 aprilie, în jurul orei 16.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autoturism ce venea din Cehia, cetățeanul din Republica Moldova, P.L., în vârstă de 20 de ani.

În baza profilului de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, între filele unei cărţi de rugăciuni din bagajul de mână aparţinând tinerei, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză. Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals”, a declarat Minodora Răcnea.

Cu privire la cele constatate, persoana a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în Cehia, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 300 de euro, cu scopul de a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *