Rata de promovare la simularea Evaluării Naționale în județul Botoșani este de 56,34%. Niciun elev nu a avut media 10

Rata de promovare la simularea Evaluării Naționale la nivelul județului Botoșani este de 56,34%, anunță Inspectoratul Școlar Județean. Potrivit sursei citate, la limba și literatura română procentul de promovare a fost de 65,21%, în timp ce la matematică de 49,28%. La limba și literatura română nu au fost elevi cu note de 10, iar la matematică doar 16 au avut nota maximă. De asemenea, niciun elev nu a obținut media 10.

Rezultatele din acest an școlar sunt mai bune decât cele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională din anul școlar 2018-2019, când procentul a fost de 42,51%. Rezultatele au fost aduse la cunoștința elevilor și părinților de către profesorii de la clasă, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare. Rezultatele obținute de elevi la simularea Examenului de Evaluare Națională nu sunt publice. La solicitarea părinților notele vor putea fi trecute în catalog”, se arată în comunicatul IȘJ Botoșani.

Rezultatele obținute se vor analiza, la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea rezultatelor școlare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *