Sportul în aer liber, sursă de energie și sănătate

Noile restricții au limitat și posibilitatea oamenilor de a practica sport, prin închiderea sălilor de fitness, iar acest lucru poate avea un efect negativ asupra sănătății și imunității organismului. Însă vremea ține cu noi, iar temperaturile în creștere ne permit să facem mișcare în aer liber.

De ce să alegem sportul în aer liber ca antidot împotriva virusurilor și a îmbolnăvirii?

Organismul uman este ca un mecanism care are nevoie să funcționeze la capacitate maximă pentru a rămâne puternic. Iar sportul sau mișcarea moderată, pentru cei care nu au voie să facă efort intens, sunt cele mai bune opțiuni de a întări musculatura, oasele, articulațiile și de a activa organele interne. Creierul primește mai mult oxigen, expunerea la soare ne ajută să sintetizăm vitamina D, iar  endorfinele eliberate în timpul efortului fizic ne dau o stare de bine. Nu degeaba sportul este considerat remediu pentru depresie, pierderi de memorie, Alzheimer și alte afecțiuni care pornesc din creier. Mai mult decât atât, mișcarea în aer liber nu ne pune în pericol de a ne infecta cu noul coronavirus sau cu alte virusuri care se transmit de la om la om, în spații închise. Așa că ia-ți o pereche de adidași cu pernă de aer sau teniși confortabili Converse de la Fashion Days și poți începe antrenamentele în aer liber.

Cum să faci sport în siguranță?

Simplu: alegi un echipament adecvat, un loc dedicat acestui gen de activitate – fie un teren de tenis, baschet, fotbal – dacă optezi pentru unul dintre aceste sporturi, fie o pistă de atletism – dacă vrei să alergi. Este important să alegi un teren dedicat pentru ca suprafața pe care faci mișcare să fie moale și să nu îți solicite articulațiile. În caz contrar, sportul se poate transforma în inamic pentru sănătate, declanșând diferite afecțiuni care se pot accentua cu vârsta.

Echipamentul este, de asemenea, esențial pentru confortul tău și pentru a preveni răcelile. Dacă alegi să faci sport dimineața devreme, când este încă rece afară, optează pentru haine din amestec de fibre naturale și sintetice, care absorb transpirația. La brandul Under Armour găsești îmbrăcăminte sportivă pentru orice tip de activitate fizică – bluze, leggings, pantaloni scurți sau adidași. Pentru că picioarele tale vor susține cel mai mare efort, mai ales încălțămintea trebuie să fie confortabilă și să lase piciorul să respire pentru a evita disconfortul unor eventuale bășici, bătături sau al transpirației excesive.

Pentru că vei activa în bătaia soarelui, poartă o șapcă sau o pălărie sport și o pereche de ochelari cu filtru UV. Astfel vei evita eventuale episoade de insolație și îți vei proteja pielea și ochii de razele soarelui.

Sportul și soarele te vor încărca de energie și dacă știi să faci mișcare corect, te vei bucura de beneficiile ei toată viața.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *