FOTO Preotul din Botoșani, răpus de coronavirus, a fost înmormântat de un sobor impresionant de preoți

Preotul Victor Porof, care a murit la 91 de ani, în urma infecției cu COVID-19, a fost înmormântat, luni, de un sobor impresionant de preoți în frunte cu părintele protopop Petru Fercal. Din sobor au făcut parte, Arhimandritul loan Harpa, starețul Mănăstirii Popauti, dar și părintele Calinic Chirvase, starețul Mănăstiri Coșula. Răspunsurile la strană au fost date de corul Bisericii Sfântul loan Botezătorul. Predica a fost rostită de arhimandrit loan Harpa, duhovnicul părintelui Victor.
Zeci de ani s-a aflat în slujba lui Dumnezeu părintele Victor.

Preotul Victor Porof, a murit la vârsta de 91 de ani, având mai multe afecțiuni, printre care și infectat cu COVID-19. Trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din Botoșani, unde s-a ținut și slujba de înmormântare.

„Părintele Victor Porof a fost un vlăstar altoit pe vița Hristos, împlinind cu dăruire deplină slujirea preoțească, cu toată conștiinciozitatea, spre slava lui Dumnezeu și continua înălțare a credincioșilor. Ne rugăm ca numele său să fie înscris în cartea vieții, spre amintirea veșnică și răsplătirea ostenelilor sale cu odihnă întru lumina cea cerească”, susțin reprezentanții Bisericii.
A fost preot paroh la Parohia „Sfântul Gheorghe” – Ștefănești Târg, Protopopiatul Săveni. În ultima perioadă, acesta era preot îmbisericit la biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” Botoșani. Părintele a fost infectat cu COVID -19, fiind în stare gravă la spital de la sfârșitul lunii martie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *