FOTO! Carte de identitate falsă, descoperită de polițiștii de frontieră botoșăneni asupra unui bărbat. A folosit-o pentru a obține un loc de muncă în Franța

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au descoperit, ascunsă asupra unui cetăţean moldovean, o carte de identitate falsă, pe care a folosit-o pentru a obține un loc de muncă în Franța. Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Botoșani, Minodora Răcena, vineri, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un autocar ce venea din Cehia, cetățeanul din Republica Moldova, P.M., în vârstă de 35 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităţilor române, pe care era imprimată fotografia persoanei în cauză.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond specifice unuia autentic, fiind fals. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate descoperită la controlul de frontieră în Franţa, prin intermediul unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, plătind suma de 130 de euro. A folosit apoi cartea de identitate pentru a obţine un loc de muncă şi pentru a închiria o locuinţă în Franţa”, a precizat Minodora Răcnea. Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *