Sute de copaci plantați pe un versant afectat de alunecări de teren de la Mănăstirea Agafton

Angajați ai Consiliului Județean, ai Gărzii de Mediu, Garda Forestieră și Consiliul Județean al Elevilor au participat, sâmbătă, la campania „Botoșaniul prinde rădăcini” în „Luna plantării arborilor” . Aceștia au răspuns pozitiv la solicitarea maicilor de la Mănăstirea Agafton de a împăduri un versant afectat de alunecări de teren și care pune în pericol căsuțele de patrimoniu din curtea lăcașului de cult, potrivit unui comunicat al Consiliului Județean.

S-au plantat 300 de puieți puși la dispoziție de Direcția Silvică din pepinierele proprii, dar și de Comisariatul Județean al Gărzii de Mediu și Garda Forestieră.

„Ne pasă de natură, ne pasă de comunitatea în care trăim și nu puteam să nu răspundem pozitiv unei astfel de provocări. Suntem alături de măicuțele de la Mănăstirea Agafton și vom încerca să le ajutăm în continuare cât putem. Mă bucur că angajații Consiliului Județean și reprezentanții celorlalte instituții implicate au fost deschiși la această acțiune. Vreau să le mulțumesc tuturor, că deși este sâmbătă, și-au răpit două ore din timpul liber pentru a veni la plantat. Distanțarea fizică, masca de protecție și celelalte măsuri impuse de contextul epidemiologic nu au constituit o piedică”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, care îi invită pe botoșăneni să viziteze Mănăstirea Agafton „pentru a se bucura de tihna și frumusețea acestui loc binecuvântat”.

În cadrul acțiunii „Botoșaniul prinde rădăcini”, pe versantul de la Mănăstirea Agafton au fost plantați puieți de: pin silvestru, mesteacăn, nuc, paltin de munte, cireși și castani, se mai arată în informarea CJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *