FOTO Piață volantă, ca-n Olanda, inaugurată, sâmbătă, la Botoșani. Investiția este de 28.000 euro

O piață volantă ca-n Olanda a fost inaugurată, sâmbătă, la Botoșani. Inaugurarea s-a făcut în Piața Centrală din municipiul Botoșani și au participat inclusiv primarul Cosmin Andrei și președintele CJ, Doina Federovici. În funcție de solicitările venite de la populație, însă, piața volantă va ajunge în mai multe cartiere din municipiul Botoșani, dar și în mai multe colțuri ale județului.

Asociaţia crescătorilor de ovine Moldoovis, care reuneşte cei mai buni ciobani şi crescători de oi, mai ales karakul, din judeţul Botoşani, a reuşit să realizeze această piaţă mobilă pentru a-şi vinde produsele tradiţionale, achiziționând rulote speciale. Ideea i-a venit lui Ionică Nechifor, care este şi director al Staţiunii de Cercetare a Ovinelor şi Caprinelor  de la Popăuți, după ce a văzut ceva asemănător într-o vizită în Olanda. Investiția este de  28.000 de euro.

Va fi caş dulce, telemea, brânză sărată, smântână, lapte de vacă, ouă ,miei, păsări şi multe altele. Pot să-şi valorifice tot ceea ce au în ferma proprie, odată ce sunt înregistrate însă în registrul agricol al unităţii care-şi desfăşoară activitate”, spune Ionică Nechifor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *