Botoșănean cooptat în staff-ul tehnic al Politehnica Iași. A fost portar al echipei naționale a României

Botoșăneanul Ioan Bucu a fost cooptat în staff-ul clubului Politehnica Iași. Anunțul a fost făcut de către Comitetul Director al clubului Politehnica Iași. În luna ianuarie, odată cu împlinirea vârstei de 65 de ani a ieșit la pensie de la Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Iași. Acolo a a ocupat funcția de consilier. În cadru Politehnicii Iași va ocupa funcția neremunerată de supervizor.

Consiliul Director al asociației “Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași” a hotărât împuternicirea domnului Ion Bucu pentru a superviza activitatea sportivă a asociației. Menționăm că domnul Ion Bucu nu va fi remunerat pentru atribuțiile încredințate, iar prin preluarea de către dumnealui a atribuțiilor de supervizare a activității sportive nu se aduce atingere atribuțiilor celorlalți salariați ai asociației”, se arată în comunicatul Comitetului Director.

Contactat de ProSport, Ioan Bucu a explicat că va încerca să fie un liant între vestiarul echipei și Comitetul Director.

„Eu sunt om din vestiarul Politehnicii. Acolo am crescut, acolo am rădăcinile. Vreau să știu ce se întâmplă acolo, nu să ascult ce spun alții. Și ceea ce simt că este adevărat să transmit mai departe celor care au obligația, și puterea, și dorința să susțină această echipă. Vom face tot ce este posibil pentru a salva echipa de la retrogradare. Nu mă duc în locul nimănui la club, nici nu voi fi retribuit, nu preiau atribuțiile nimănui. Voi fi un liant între vestiar și Comitetul Director. Trebuie să mergem cu toții în aceeași direcție, pentru a salva echipa. Și jucători, și Comitetul Director, și autorități. Iar eu asta vreau, să fiu un supervizor, iar cuvântul meu legat de ceea ce simt și ceea ce văd să ajungă mai departe”, a declarat Ioan Bucu.

Născut pe 26 ianuarie 1956 la Săveni, în județul Botoșani, Ioan Bucu a fost unul dintre marii portari ai echipelor Poli Iași și Dinamo, fiind selecționat și la echipa națională a României. Acesta a apărat pentru tricolori la Universiada din Mexic, în 1979 și a fost îăn lotul României la Olimpiada de la Moscova, în 1980.

Sursa: bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *