Ordinul privind înmormântările celor care au decedat de COVID, semnat de ministrul Sănătății. Cum se vor face slujbele!

Ordinul care reglementează noile reguli în ceea ce privește înmormântarea celor care au decedat după ce au suferit de COVID-19 a fost semnat de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și va fi trimis către Monitorul Oficial. Conform ordinului semnat de ministrul Sănătății, familiile îşi vor putea îngropa apropiaţii după canoanele fiecărui cult.

Totodată, bolnavii de Covid internaţi vor putea chema preotul la spital, pentru rugăciune. Vor putea fi permise obiectele de cult, iar acestea se vor dezinfecta după fiecare utilizare.

În plus, în unitățile sanitare în care există clerici angajați, aceștia vor asigura asistența religioasă pentru credincioșii cultului recunoscut cu acordul căruia a fost angajat, de comun acord cu medicul curant. Se introduce procedura de îmbrăcare a celor morți de Covid, de catre personalul care manipulează trupul. Familia poate duce haine, iar decedatul cu Covid poate fi dus, ulterior, și în capelă sau în biserică, în funcție de ritual.

Reprezentanții Bisericii au cerut, joi, Ministerului Sănătății modificarea legii, astfel încât rudele să își poată îngropa creștinește apropiații. Toate solicitările cultelor au fost acceptate de ministrul Vlad Voiculescu, care a anunțat, joi, că documentul va fi semnat cel târziu vineri. După aproape trei ore de discuții, reprezentanții Bisericii au ieșit victorioși.

Aurel Percă, arhiepiscop și mitropolit al Arhidiecezei de București: „Familiile pot să știe că poate avea loc o ceremonie religioasă, cum s-a specificat. Celebrările religioase nu sunt adunări publice, deci este permisă o participare a credincioșilor cu respectarea regulilor de distanțare.”

Sursa: StirilePROTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *