Șase percheziții domiciliare cu mascații, la Botoșani. Ce a făcut administratorul unei societăți comerciale!

Polițiștii botoșăneni au efectuat, joi, șase percheziții domiciliare într-un dosar penal privind infracțiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals și instigare la uz de fals, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Acțiunile au avut loc în municipiul Botoșani și comuna Curtești, la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Potrivit sursei citate, cu ocazia perchezițiilor la locațiile vizate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe mijloace materiale de probă care interesează cauza, respectiv aparatură electornică și înscrisuri.

În urma probatoriului administrat, s-a stabilit faptul că un bărbat de 57 de ani, din municipiul Botoșani, în calitate de administrator la o societate comercială, la solicitarea unui tânăr de 31 de ani, din comuna Curtești, ar fi întocmit două contracte individuale de muncă, pentru acesta și pentru alt tânăr de 32 de ani, din aceeași localitate, care, în calitate de conducători auto, le-ar fi prezentat la vamă, în momentul în care se întorceau dintr-o țară străină, pentru a evita carantinarea”, a precizat Nenișcu.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor menționate mai sus în vederea administrării probatoriului în totalitate, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție procedurală. La activități s-a beneficiat de sprijinul  polițiștilor cadrul Biroul de Investigații Criminale, a Serviciului de Investigare a Criminalității Economice,  a specialiștilor criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic, precum și a luptătorilor cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *