FOTO Necaz înaintea Paștelui pentru o familie din Botoșani! Un incendiu i-a distrus casa

Focul aprins în centrala termică să încălzească locuința s-a transformat într-un incendiu care a mistuit bunurile din două camere și o magazie, dar și o parte din acoperișul casei. Este necazul care s-a abătut asupra unei familii din satul Dorobanți, comuna Nicșeni. Intervenția promptă a pompierilor militari și voluntari a limitat valoarea pagubelor.
S-a întâmplat în noaptea de joi spre vineri.

Alarma s-a dat puțin înainte de miezul nopții. La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Detașamentului De Pompieri Botoșani, cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Nicșeni. Pentru stingerea incendiului și înlăturarea efectelor au intervenit aproape trei ore.
Incendiul a fost stins în limitele găsite de pompieri.

Au ars magazia și toate bunurile depozitate în interiorul celorlalte două încăperi ( generator, motopompa, polizor, cinci uși din lemn, cca. cinci metri pătrați de cherestea, centrala termica, trei butelii și produse horticole), dar și cca. 20 metri pătrați din acoperișul casei.
În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit că incendiul a fost generat, cel mai probabil, din cauza unui jar căzut din centrala termică.

Pompierii reamintesc botoșănenilor că astfel de evenimente pot fi evitate, respectând următoarele reguli:
– Nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării.
– Nu introduceți în sobă/centrale termice lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului.
– Nu lăsați ușa sobei/centralei termice deschisă.
– Nu supraîncălziți soba.
– Montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri.
– Stingeți focul pe timpul nopții.
– Nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *