Starea de alertă a fost prelungită în România. Vezi documentul cu noile restricții!

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, stabilind ca elemente de noutate, printre altele, anumite relaxări în privinţa circulaţiei de noapte în contextul Paştelui Ortodox şi a sărbătorilor dedicate Ramazanului. Documentul prevede, la capitolul relaxări, faptul că în dimineața de Paște se poate circula până la ora 5:00, la fel în noaptea de Ramadan, o săptămână mai târziu, potrivit Realitatea.net.

„În perioada 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-05:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase. În perioada 08.05.2021 – 09.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20.00-0500, pentru deplasarea și participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.”

De asemenea, în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 – 20,00.

A doua măsură anunțată de premierul Florin Cîțu, deschiderea unităților de cazare și HoReCa pe litoral, în condițiile respectării unor restricții.

„Se menține limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică (…) la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă sau sunt situate pe litoralul Mării Negre„.

Documentul integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *