FOTO! Secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, la Botoșani: Noi cu toții, ministerul Educației, ne dorim să revină copiii cât mai repede cu prezență fizică la școală

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Zoltan Kallos, a lansat, joi, la Botoșani, campania  „Testare și vacinare pentru învățare”. Oficialul a participat la o dezbatere cu sindicaliștii din învățământul botoșănean. directori de școli, reprezentanți ai elevilor și părinților din Botoșani, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani, Monica Adăscăliței și prefectul Dan Nechifor. Întâlnirea a avut ca scop  promovarea acțiunilor de vaccinare și testare a cadrelor didactice. Zoltan Kallos a declarat că trebuie ca angajații din învățământ să se vaccineze în număr cât mai mare, pentru a se reveni cât mai repede la învățământul față în față.

Cu toții ne dorim ca înțământul online să nu ne mai ocupe tot timpul, să ne putem întoarce cât mai curând în sălile de clasă, la învățământul cu prezență fizică. Pentru aceasta ar trebui să ajungem să obținem acea imunizare de masă cât mai repede și pentru aceasta trebuie să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare. (…) Le este mult mai ușor reprezentanților elevilor să-i convingă pe colegii lor și să le spună cât de importantă este această vaccinare, le este mult mai ușor reprezentanților sindicatului să-i convingă pe colegii mei, membri de sindicat, despre importanța vaccinării și la rândul lor și părinții trebuie să-și aducă aportul la această vaccinare”, a spus Zoltan Kallos.

Secretarul de stat în Ministerul Educației a declarat că la nivel național peste 50% dintre profesori s-au vaccinat, iar la nivelul județului Botoșani procentul cadrelor didactice imunizate este de  40%, până la această dată.

Cu toții ne dorim să ne întoarcem cu elevii, cu prezență fizică, în sălile de clasă. (…) Ne dorim ca acea distanțare fizică să nu se transforme în distanțare socială, pentru că dacă mai ținem mult această perioadă în care copiii vor fi doar online la școală, din păcate pierderile vor fi mult prea mari. Cred că în primul rând acești copii vor avea probleme de socializare (…) Noi cu toții, ministerul Educației, ne dorim să revină copiii cât mai repede cu prezență fizică la școală. ”, a mai spus  Zoltan Kallos

Oficialul MEC a ținut să precizeze că situația este sub control în școli în ceea ce privește cazurile de coronavirus.

În școli se respectă regulile. S-au respectat în școlile din România regulile acelui ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. Drept dovadă, numărul cazurilor pozitive din școli a fost destul de redus. Acest virus nu a făcut ravagii prin școli, prin instituțiile de învățământ din România”, a mai spus reprezentantul MEC.

Acesta a spus că s-a vaccinat împotriva COVID și a făcut un apel către profesori să-i urmeze exemplul.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *