Avocată din Baroul Botoșani condamnată după ce a fost prinsă beată la volan

O avocată din cadrul Baroului Botoșani a fost condamnată la opt luni de închisoare după ce a fost prinsă beată la volan. Aplicarea pedepsei a fost amânată de judecători, aceasta având un termen de supraveghere de doi ani. Sentința este definitivă și a fost dată de  Înalta Curte de Casație și Justiție. I. V. a fost trimisă în judecată după ce a urcat băută la volan și a refuzat recoltarea probelor biologice pentru stabilirea alcoolemiei, pe 30 iulie 2019.

Avocata conducea un autoturism Dacia Logan când a fost oprită de polițiști. Testată cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,40 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. În schimb, când oamenii legii au vrut să o ducă la spitalul din Dorohoi pentru stabilirea alcoolemiei din sânge, aceasta a refuzat. 

În fața anchetatorilor, femeia și-a recunoscut greșeala, spunând că a băut mai mult pe fondul unor probleme familiale, la o terasă, și deși inițial a vrut să-și lase mașina acolo, într-un final a decis să plece cu ea acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *