Mesajul unui medic pentru protestatari: „O să-i îngrijim cât putem de bine, chiar dacă ar scrie pe fruntea lor toate injuriile”

Mesaj dur pentru protestatarii anti-restricții care au înjurat medicii, venit chiar din partea unui șef de secție de Terapie Intensivă. Medicul Dorel Săndesc spune: „O molimă teribilă s-a dezvoltat în paralel cu pandemia; v-a afectat conștiința și sufletul”. Medicul a spus însă, la Digi24, că și cei care înjură acum medicii vor fi îngrijiți la fel ca orice alți pacienți, dacă se îmbolnăvesc și ajung la spital.

„Trebuie să dialogăm. Oamenii aceștia de fapt sunt, în marea lor majoritate, manipulați. Ei chiar cred ce spun, aceste orori pe care le aruncă asupra noastră. Această manipulare prinde pe un teren de deficit educațional, de cultură, de civilizație”, a spus Săndesc.

„Chiar dacă se vor îmbolnăvi și ajung la noi, chiar dacă ar scrie pe fruntea lor toate injuriile pe care le-au aruncat asupra noastră, să fie liniștiți, că o să-i îngrijim cât putem de bine, pentru că așa suntem învățați și aceasta este noblețea acestei profesii care prevede clar să dai ajutor celui care este în necaz.

Nu ne cunosc, sunt manipulați. Și este necesar să refacem dialogul, acea punte esențială între personalul medical și oamenii care au nevoie de îngrijiri”, a adăugat el.

Anterior, într-un mesaj postat pe social media, Săndesc spunea: „Vă vom îngriji pentru că cei mai mulţi dintre voi sunteţi de fapt nişte suferinzi, nişte bolnavi, manipulaţi grosier pe terenul unei lipse de educaţie, de cultură şi a unei civilizaţii precare. O molimă teribilă care s-a dezvoltat în paralel cu pandemia v-a afectat minţile, conştiinţa, sufletul care au devenit nişte glande oribile, ce nu sunt în stare să secrete decât ură, primitivism, sălbăticie şi agresiune”.

Reacția sa a venit după ce participanți la manifestațiile anti-restricții și anti-mască din țară au protestat și în fața unor spitale, strigând „Asasinii!” la adresa medicilor.

Sursa: Digi24

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *