Primul hotel pentru sinistrați construit la Botoșani. O primărie va crea spații de cazare pentru persoanele afectate de calamități

O primărie din județul Botoșani va construi spații de cazare pentru persoanele afectate de calamități. Este vorba de Primăria Cândești, care va implementa proiectul transfrontalier „Gestionarea sigură a riscului de inundații în zona transfrontalieră a râului Siret”. Proiectul prevede construirea unui spatiu, cu parter și etaj, de adăpostire a persoanelor afectate de calamități

„Constructia noului spatiu de adapostire se va dezvolta pe doua niveluri, parter si un etaj, la parter fiind amplasata in pare parte zona de receptie, bucataria, zona de luat masa, dusuri si camere pentru persoanele varstnice, imobilizate sau izolate, iar la etaj va fi amplasata zona de cazare”, susțin reprezentații Primăriei.

Hotelul pentru sinistrați va dispune de cabinet pentru consultarea persoanelor la primirea în adapost, saloane pentru persoanele vârstnice, imobilizate sau care necesita izolare.

De asemenea, el va avea o zona de zi, cu spațiu de recreere, bucătărie pentru prepararea hranei și zona pentru servire.

Spațiul de cazare va avea o suprafață desfășurată de 1.130 metri pătrați, iar investiție este estimată la 2,66 milioane de lei.

Primăria Cândești a lansat licitație publică pentru desemnarea unei firme de construcții care să ridice așa-zisul hotel al sinistraților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *