Circ în Consiliul municipal Botoșani de la numirea Consiliului de Administrație de la Eltrans

Scandal politic de la numirea membrilor în Consiliul de Administrație de la societatea Eltrans. Atât social-democrații, cât și liberalii vor să-și impună oamenii în conducerea societății, iar din acest motiv societatea stă fără administratori de luni de zile. Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a convocat marți o ședință de Consiliu Local pentru numirea unor administratori provizorii, respectiv pe Simion Drelciuc, Vasile Ciocan, Paula Berenţan, Cătălin Pădurariu și Ana Florea, însă proiectul nu a întrunit voturile necesare pentru a trece. Miercuri, a fost convocată o ședință și de consilierii PNL, USR și Pro România, însă aceasta nu s-a ținut din lipsă de cvorum.

Consilierii din cele trei partide vor să fie numiți administratorii propuşi de expertul independent care a derulat selecţia, respectiv Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Bogdan Buhăianu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că situația de la Eltrans este una dificilă și că trebuie rezolvată. El a menționat că concursul derulat de Eltrans ar fi fost ilegal.

Nu ne-am prezentat astăzi la ședință pentru că au fost deja două hotărâri pe ordinea de zi cu același punct ca și astăzi, hotărâri care nu au îndeplinit numărul suficient de voturi ca să treacă. (…) Considerăm că  acești membri ai Consiliului de administrație (nr. numiți de PNL), care au făcut parte din vechiul consiliu și doresc să facă parte și din cel nou nu îndeplinesc viziunea noastră. Acesta este primul motiv. Al doilea motiv este acela că procedura de concurs, conform Ordonanței 109, nu a fost respectată. Unul din membrii comisiei a fost jurista unității, care nu avea ce căuta acolo. (…) O să mergem până în instanță legat de derularea procedurii de concurs”, a spus Buhăianu.

Viceprimarul spune că săptămâna viitoare va fi convocată o nouă ședință pentru a alege cinci membri administratori provizorii care vor avea ca misiune organizarea concursului pentru CA-ul de la societatea Eltrans, posturi care vor fi pentru o perioadă de patru ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *