Secretarul unei primării din Botoșani, acuzat de fapte de corupție, în război cu procurorii. Instanța s-a pronunțat în cazul său

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani au prelungit măsura controlului judiciar instituită față de secretarul Primăriei Frumușica, Petru Anton, acuzat de fapte de corupție.

Anton a fost prins în flagrant de procurori în momentul în care primea mită 300 de euro pentru a semna un contract de conseciune. La începutul lunii februarie, procurorii au emis o primă măsură a controlului judiciar pentru 60 de zile, iar acum au prelungit-o cu încă 60 de zile.

Ca și prima dată, secretarul din Frumușica a atacat în instanță măsura controlului judiciar și, ca și în prima fază, magistrații Tribunalului Botoșani au respins plângere, validând astfel măsura controlului judiciar luată de procurori.

Solutia pe scurt: Respinge, ca nefondată, plângerea formulată în temeiul art.2151 alin.5 Cod procedură penală, de petentul inculpat Anton Petru, împotriva ordonanţei din 2 aprilie 2021, dată în dosarul nr.21/P/2021 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, de prelungire a măsurii a măsurii controlului judiciar. Obligă petentul inculpat Anton Petru să plătească statului suma de 50 lei cheltuieli judiciare. Onorariul pentru asistenţa juridică din oficiu, în sumă de 313 lei, se avansează Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din 6 aprilie 2021.  

 

Secretarul unei primării din Botoșani, reținut pentru luare de mită

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *